A V-A EDIȚIE A CUPEI „TOMIS” A FOST DESCHISĂ

A V-A EDIȚIE A CUPEI „TOMIS” A FOST DESCHISĂ

Sâmbătă, 10 august 2019, începând cu ora 11.00, în holul central al Muzeului Național al Marinei Române a avut loc deschiderea celei de-a V-a ediții a expoziției-concurs de modelism „Cupa Tomis” desfășurată sub genericul „Modelismul ca artă”.
În deschidere au luat cuvântul domnul comandor Marius Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române, domnul maistru militar Gabriel Eremia, președinte al Asociației de Modelism „Tomis” și domnul Gabriel Dorobanțu, directorul Muzeului Căilor Ferate Române.
Primele ateliere de măiestrie au avut loc luni, 12 august, începând cu ora 10.00, în salonul expozițional „Comandor Dimitrie Știubei”, este vorba de Atelierul de măiestrie figurine susținut de Dan Duțescu și la care a participat o grupă de adolescenți ai organizației Cercetași Marini Constanța. În cadrul acestui Atelier s-au montat și vopsit un număr de 15-17 figurine turnate în plastic din seria fantastică având dimensiunea de 150 mm.
Programul zilei a continuat cu demonstrații pe apă cu machete funcționale realizate de Richiar Dyer membru al „Portsmouth model boat display team” din Marea Britanie.
A urmat apoi, workshop-ul de asamblare planoare carton, coordonator Constantin Gherghinoiu, la care au participat elevii proiectului de Artă vizuală pentru copii „Toate pânzele sus”.