„DIALOGURI FLORALE”

Un eveniment deosebit a avut loc la Muzeul Național al Marinei Române, marți, 9 mai 2023. În salonul expozițional „Clio”, devenit neîncăpător la ora vernisajului, a avut loc o adevărată întâlnire de suflet între artiștii careului de Arte Vizuale „Amfora” și public. „Dialoguri culturale” este numele sub care se reunesc pe simezele salonului, lucrările a 36 de artiști plastici realizate în ulei, acril, acuarelă, dar și goblen, tapiserie și sculptură, expoziția fiind dedicată aniversării a 40 de ani de existență ai Careului. Mai bine de 60 de minute cunoscutul grafician Leonte Năstase a vorbit despre fiecare artist în parte cu cuvinte calde și cu bucuria fiecărei piese de artă ieșite din mâinile autorilor. A urmat lansarea monografiei dedicate Careului de Arte Vizuale „Amfora” la 40 de ani, de către doamna Alexandrina Macarov, un volum al frumosului și al performanțelor unui grup, dar în același timp și al perfomanțelor individuale.

Manifestarea a fost moderată de dr. Andreea Croitoru, șeful Secției Istoria Marinei din cadrul MNMR și onorată de frumoasele cuvinte rostite de cei doi invitați speciali, doamna dr. Corina Apostoleanu, director adjunct al bibliotecii Județene „I. N. Roman” din Constanța și a domnului prof. univ. dr. Nuredin Ibram, filozof al culturii.

În încheierea activității, cea care coordonează grupul de 10 ani, doamna Nynna Vizireanu, a oferit membrilor Careului câte un album aniversar și diplome nominale.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 28 mai 2023, în programul de vizitare al muzeului, iar de „Noaptea Muzeelor” (13 mai 2023) va putea fi vizitată în intervalul orar 18.00-23.00.