EXPOZIȚIE DE PICTURĂ „UN SECOL DE CULOARE”

Marți, 31 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, în salonul expozițional „Clio” al Muzeului Național al Marinei Române, a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Un secol de culoare”. Evenimentul, organizat de Liga Navală Română și de instituția gazdă, prezintă lucrările cercurilor de arte plastice ale filialelor LNR din București, Constanța și Mangalia. Vernisajul a fost onorat de prezența unor invitați speciali: Căpitan de Lungă Cursă Laurențiu Mironescu, președintele LNR, contraamiral de flotilă (r) dr. ing. Constantin Rusu, presedintele filialei București a LNR, contraamiral de flotilă (r) dr. Aurel Constantin, presedintele filialei Constanța a LNR și contraamiral de flotilă (r) Victor Gîdiuță, presedintele filialei Mangalia a LNR. După cuvântul de bun-venit, adresat artiștilor și invitaților, adresat de directorul MNMR, comandor dr. Marius-Laurențiu Rohart și invitaților de onoare, expoziția a fost prezentată de către pictorul și căpitanul (rtg) Vergil Cojocaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Un moment emoționant a fost prilejuit de donația familiei Andrei Brănișteanu către MNMR a unui tablou reprezentându-l pe viceamiralul Ioan Murgescu, comandant al Corpului Flotilei și al Marinei Militare a României.

Expoziția este dedicată celor 95 de ani de activitate ai Ligii Navale Române, deschiderea ei fiind aleasă pentru data de 31 octombrie, în cinstea Zilei Internaționale a Mării Negre.

Muzeul Național al Marinei Române vă invită să admirația tablourile expuse pe simezele salonului expozițional „Clio”, până pe data de 29 noiembrie, în programul de vizitare al MNMR, de miercuri până duminică, între orele 09:00 – 17:00.