„Tur de confrerie” la vernisaj

Miercuri, 10 aprilie, începând cu ora 13.00, la Muzeul Național al Marinei Române a avut loc vernisajul expoziției-eveniment „Tur de confrerie”. Peste 60 de lucrări de artă fotografică au fost expuse în cele două Saloane expoziționale „Clio” și ” Lentila farului de la Tuzla”. Tema acestora, imagini marine, navale și portuare, este una de suflet a binecunoscutului artist Ovidiu Ungureanu.

Deschiderea expoziției a avut loc în salonul expozițional „Clio” și a fost moderată de gazdă, domnul director MNMR, comandor dr. Marius Laurențiu Rohart. Despre artist și lucrările sale au vorbit în termeni elogioși și cu emoție, domnul profesor grafician Leonte Năstase, doamna director a Muzeului de Artă din Constanța, dr. Lelia Pârvan Rus și domnul director al Centrului de cultură „George Apostu” din Bacău, ministru secretar de stat Gheorghe Geo Popa.

Pe lângă artiști consacrați: pictori, ceramiști, sculptori ș.a. în public s-au aflat și elevi și studenți de la Colegiul Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, Școala Militară de Maiștri Militari de Marină „Viceamiral Ioan Murgescu” și de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Expoziția poate fi vizitată gratuit în programul muzeului (miercuri-duminică: 09.00-17.00/ ultima intrare 16.15) până 27.04.2024.