Vernisaj:

Viviana Nițu – PRIVIND INVIZIBILUL

Adevărat ambasador al primăverii, evenimentul desfășurat sâmbătă, 26 martie 2022, la Muzeul Național al Marinei Române, poate fi caracterizat prin: lumină, briză, căldură, culoare, zâmbet…

Expoziția de pictură abstractă semnată de Viviana Nițu și intitulată: „Privind invizibilul” a fost prezentată de  doamna critic de artă Geta Deleanu și asist. univ. dr. protos Maxim Vlad, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța și a fost moderată de dr. Andreea Croitoru, șef Secție Cultură MNMR. Cele peste 30 de lucrări etalate în Salonul expozțional „Clio” au fost trecute prin filtrul privirii criticului de artă, a cărui emoție s-a simțit în prezentare, cuvintele exprimate fiind numai de laudă la adresa stilului artistic al pictoriței, dar și al omului Viviana Nițu. Deopotrivă, cu sensibilitate și finețe, a vorbit și părintele Maxim Vlad, de data aceasta din punct de vedere al teologului, artista fiind recunoscută deja pentru icoanele pe care le realizează, parte dintre ele aflate deja în colecții particulare notabile.

Așa cum era și firesc, încheierea i-a aparținut autoarei, ea declarându-se fericită că a ajuns în momentul vernisării unei expoziții personale și subliniind faptul că pe simezele Salonului expozițional „Clio” sunt etalate lucrări ce reprezintă o sinteză a unei gândiri și a unei experiențe personale dobândite în urma practicării profesiei de psihiatrie pediatrică, timp  de un deceniu și jumătate. Și redăm câteva cuvinte extrem de elocvente din motivația Vivianei Nițu: „Pictura este pasiunea care mă însoțește din copilarie și cu ajutorul căreia doresc să împărtașesc o parte din căutările, descoperirile, întrebările legate de complexitatea naturii umane. Deoarece profesia mea este abstractă, am ales și acest titlu, ce reprezintă exact ceea ce fac: încerc să văd invizibilul și să găsesc un sens”. 

Expoziția poate fi vizitată până pe 10 aprilie 2022 (inclusiv), în programul de vizitare al MNMR.