O NOUĂ SALĂ DE TRADIȚII LA FLUVIU ÎȘI DESCHIDE PORȚILE

Miercuri, 9 august 2023, la sediul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” din Brăila, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, și sub coordonarea comandantului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, contraamiral de flotilă Marcel Neculae a avut loc o manifestare dedicată Zilei Marinei Române, prilej cu care s-a inaugurat și Sala de tradiții a Flotilei fluviale.

Prezent la eveniment, Muzeul Național al Marinei Române a participat la simpozion cu două comunicări susținute de dr. Dan-Dragoș Sichigea, șef Secție Muzeu Mangalia a MNMR și dr. Silvia Ioniță, muzeograf în cadrul Secției Muzeu Constanța. Cei doi au vorbit despre Istoria Marinei Române de la începuturi și până astăzi, respectiv, despre istoricul monitoarelor și vedetelor, nave emblematice pentru Dunăre.

Un moment important l-a constituit inaugurarea Sălii de tradiții a Flotilei Fluviale, expoziție de suflet a marinarilor de la Dunăre. În discursul ținut cu acest prilej, dr. Andreea Croitoru, șef Secție Muzeu Constanța, a prezentat un istoric al Sălii de tradiții de la începuturile ei, în anul 1971 și până la momentul actual, când expoziția, vizibil îmbunătățită și completată cu obiecte de certă valoare culturală își găsește loc într-o clădire monument-istoric proaspăt restaurată. Felicitări din suflet au fost adresate doamnei căpitan Marina Topor care a demarat proiectul reamenajării Sălii de tradiții și l-a dus la bun sfârșit cu rezultate remarcabile.