„Pe aripile albatrosului” – vernisaj la MNMR

Sâmbătă, 5 august 2023, începând cu ora 11.00, a fost vernisată expoziția de grafică și pictură „Pe aripile albatrosului”, organizată de „Careul Doamnelor” din cadrul Ligii Navale Române, filiala Constanța și MNMR la 121 de ani de la oficializarea ca „sărbătoare a oamenilor mării și a orașului Constanța” (august 1902, primarul Constanței, Cristea Georgescu).

Gazdă și moderator al activității, comandorul Marius Laurențiu Rohart, directorul MNMR a deschis evenimentul subliniind importanța activităților organizate anual în onoarea Zilei Marinei Române și necesitatea păstrării acestor tradiții. Președintele Ligii Navale Române-filiala Constanța, viceamiralul Constantin Aurel a lansat autoarelor o provocare: pregătirea unui portofoliu care să cuprindă nave militare ale Forțelor Navale Române.

Cuvântul criticului de artă, doamna Geta Deleanu, a ținut respirația artistelor, fiecare dintre autoare așteptând cu interes părerea binecunoscutului critic. Iar impresia lăsată a fost elogioasă, doamna Geta Deleanu oprindu-se la fiecare din expozante: Anka Asciu Nicolescu, Marlena Călin, Maria Monica GOșoiu, Elena Hoinaru, Lacme Ifrim, Mariana Petre, Daniela-Nicoleta Rădulescu, Mariana Rechileanu, Noni (Ileana) Serghi, Ella Speriatu și ElenaDordea Stănescu, care este și coordonatorul Careului Doamnelor.

În încheierea activității, grupul „Mandolinata”, condus de profesorul Ilie Belcin, a făcut o adevărată surpriză atât expozanților, cât și publicului larg prin interpretarea cu deosebit talent a celor mai frumoase cântece marinărești, în onoarea profesorului și dirijorului „Albatros”, Marin Hudițeanu.

Expoziția aflată în „Sala lentilei farului de la Tuzla”, poate fi admirată până pe data de 26 august, în programul de vizitare al Muzeului.