Sâmbătă, 7 august, zi plină la Muzeul Național al Marinei Române !

Începând cu ora 10.00 va avea loc deschiderea oficială a Expoziției-Concurs de Modelism, ediția a VII-a care se va desfășura în perioada 7-15 august 2021, organizată de Asociația Modelism „Tomis” în colaborare cu MNMR. Evenimentul va fi unul din cele mai complexe de până acum, putând fi admirate modele de aviație, blindate și vehicule militare, nave, figurine, instantanee și diorame. Mai mult, vor putea fi admirate piese aparținând Colecției Publice de Istorie Feroviară a României, modele feroviare interconectate și machete de locomotive. Foarte atractive sunt și modele funcționale ce vor face spectacol în bazinul cu apă din parcul expozițional.

În cadrul competiției, Asociația Modelism „Tomis” propune publicului și o expoziție de pictură în acuarelă „Constanța în culori de apă” semnată de Daniel Manafu. Pot fi admirate clădiri istorice și emblematice ale Constanței însuflețite de culori delicate și optimiste.

Expoziția-Concurs de Modelism „Cupa Tomis” se va derula în perioada 7-15 august 2021 în sălile de expoziție „Clio” și „Contemporană II”.

Tot sâmbătă, începând cu ora 10.30, în salonul expozițional „Lentila farului de la Tuzla” va avea loc Adunarea Generală a Ligii Navale Române. Este cea mai importantă întâlnire din an a acestei asociații, membrii reunindu-se pentru a analiza activitatea LNR și a stabili viitoarele proiecte ale Ligii.

De asemenea, începând de pe 7 august, în salonul expozițional „Clio”, va putea fi admirată expoziția de pictură „Ancore și pescăruși” organizată de membrele „Careului Doamnelor” din Liga Navală Română-filiala Constanța. Pe simezele MNMR expun: Anka Asciu Niculescu, Daniela Nicoleta Rădulescu, Ella Speriatu, Elena Hoinaru, Elena Dordea-Stănescu, Elena Cornelia Stănescu și Lacme Ifrim. Expoziția poate fi vizitată în perioada 7-29 august 2021.

            Reamintim publicului că, pe lângă expoziția permanentă, în salonul expozițional „Lentila farului de la Tuzla”, mai poate fi vizitată expoziția foto-documentară, arme albe și de foc, elemente de uniformă și obiecte personale, cu tilul: „80 de ani de la intrarea României în Al Doilea Război Mondial. Contribuția Forțelor Navale”.