„Să descoperim și să ne mândrim cu Forțele Navale Române – o poartă deschisă spre viitor”

În ultima săptămână din aprilie, s-a desfășurat la Constanța, a III-a ediție a proiectului: „Să descoperim și să ne mândrim cu Forțele Navale Române – o poartă deschisă spre viitor”. De fapt, un parteneriat între Forțele Navale Române. Primăria Comunei Boroaia, Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia, Policlinica Medsim Center-Mangalia. susținut trup și suflet de doi fii ai comunei, domnul contraamiral de flotilă (r) dr. Ioan Condur și comandor (r) dr. Marian Moșneagu.
MNMR a avut și el un rol special în acest program, sâmbătă, 27 aprilie, fiind gazdă pentru cei mai buni elevi ai școlii „Vasile Tomegea” și profesorii acestora. Sub îndrumarea doamnei dr Andreea Croitoru, șef Secție Muzeu Constanța, tinerii au făcut o incursiune în istoria marinei și a celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea acesteia.
Vizita de la MNMR a avut în program și o oprire în „Sala Contemporană I” unde elevii s-au bucurat de povești interesante ale marinarilor din prezidiu, domnul contraamiral de flotilă (r) dr. Ioan Condur și comandor (r) dr. Marian Moșneagu, de bucuria și convingerea exprimate de domnul primar Vasile Berariu cu privire la viitorul frumos pe care îl vor avea tinerii din sală.
Pentru MNMR întâlnirea cu cei mai buni elevi boroieni a devenit deja tradiție, și deși oprită din cursul ei firesc doar o singură dată, de Pandemie, suntem siguri că ne vom revedea an de an.